SUA ofera recompense de 10 milioane de dolari pentru informatii despre lideri ai Al-Qaida

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

SUA au anuntat joi recompense totalizand 10 milioane de dolari pentru informatii despre doi lideri ai organizatiei Al-Qaida in Peninsula Arabia (AQAP), transmite dpa, informeaza AGERPRES.

Programul ‘Recompense pentru Justitie’ al Departamentului de Stat ofera pana la 6 milioane de dolari pentru informatii care sa duca la identificarea sau localizarea lui Sa’ad bin Atef al-Awlaki si pana la 4 milioane de dolari pentru informatii conducand la identificarea sau localizarea lui Ibrahim Ahmed Mahmoud al-Qosi.

Al-Awlaki, emirul unei provincii din Yemen, a lansat un apel public la atacuri contra SUA si aliatilor lor, in timp ce Al-Qosi face parte din echipa de conducere care ajuta actualul emir al AQAP, a precizat Departamentul de Stat intr-un comunicat.

Al-Qosi, nascut in Sudan, s-a aflat in arestul SUA si a fost tinut in detentie la baza americana de la Guantanamo. Dupa mai mult de noua ani in captivitate, el a pledat vinovat in 2010 la acuzatia de conspiratie cu Al-Qaida si furnizare sprijin material pentru terorism. El a aderat la AQAP in 2014, dar a fost activ in reteaua terorista de cateva decenii; anterior a lucrat direct pentru Osama bin Laden, liderul Al-Qaeda ucis in 2011, in Pakistan, de o echipa a trupelor americane pentru operatiuni speciale.

Programul ‘Recompense pentru Justitie’ a inceput in urma cu 35 de ani si de atunci au fost platite peste 150 de milioane de dolari pentru mai mult de 100 de persoane care au furnizat informatii ce au ajutat la aducerea unor teroristi in fata instantei sau la impiedicarea unor acte teroriste.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2