SUA: Parada militara ceruta de Trump ar costa pana la 30 milioane de dolari

PNL

Parada militara ceruta de presedintele american Donald Trump ar putea costa pana la 30 de milioane de dolari, a indicat Mick Mulvaney, directorul de buget al Casei Albe, in cadrul unei audieri in Congresul SUA, transmite joi dpa, informeaza AGERPRES.

Conform unei estimari preliminare, parada ar costa intre 10 si 30 de milioane de dolari, in functie de dimensiunea sa si de echipamentele folosite, a afirmat Mulvaney.

Casa Alba nu are prevazut un buget pentru acest eveniment, asa incat Congresul va fi responsabil cu punerea la dispozitie a fondurilor, a precizat el.

Conform presei americane, presedintele Trump s-a intalnit la 18 ianuarie cu o serie de generali pentru a discuta despre eveniment.

Deocamdata nu a fost stabilita data de desfasurare, insa, potrivit Washington Post, parada ar putea avea loc la 28 mai – de Ziua Eroilor -, la 4 iulie – de Ziua Independentei – sau la 11 noiembrie, de Ziua Veteranilor.

Planurile de organizare a unei parade militare au fost criticate atat din randul democratilor, cat si al republicanilor, preocupati de eventualele sale conotatii autoritariste sau patriotarde.

Ultima parada militara desfasurata la Washington a avut loc in anul 1991.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1