SUA: Pentagonul a achitat Lockheed-Martin prima transa dintr-un contract de 22 miliarde de dolari pentru 255 avioane F-35

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul american al apararii a platit grupului Lockheed Martin prima transa dintr-un nou contract in valoare de circa 22 miliarde de dolari pentru livrarea a 255 de aeronave de lupta F-35, dintre care 106 destinate SUA si restul aliatilor si unor clienti internationali, informeaza joi Bloomberg, preluata de MIA, transmite AGERPRES.

Plata anuntata miercuri este in valoare de 6 miliarde de dolari, iar livrarile sunt programate sa inceapa in 2020, a precizat Pentagonul intr-un comunicat difuzat miercuri. Contractul stabileste un plafon maxim de 22,7 miliarde de dolari, se mentioneaza in comunicat.

Avioanele F-35 reprezinta cel mai costisitor sistem de arme american si peste 320 de astfel de aparate opereaza deja la 15 baze pe plan mondial, desi atat Pentagonul, cat si Lockheed depun eforturi pentru reglementarea a peste 900 de deficiente semnalate in functionarea acestora, inclusiv legate de soft.

Avion de lupta ultramodern si nedetectabil de catre cele mai perfectionate radare, sustin producatorii, F-35, lansat in anii 90, este rodul celui mai scump program de armament din istoria SUA, cu un cost total estimat la aproape 400 miliarde de dolari pentru armata americana si cu obiectivul producerii a aproape 2.500 de aparate in urmatoarele decenii.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole