SUA: Portul armelor, permis in campusurile universitare din Texas

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

focuri-de-arma-pistol-tragerePortul armelor in campusurile universitare publice din statul american Texas a fost autorizat de luni, aceasta fiind ziua in care localnicii comemorau implinirea a 50 de ani de la un masacru anterior intr-o universitate texana, constata AFP.

In virtutea noii legislatii, fiecare universitate publica din acest stat din sudul SUA trebuie sa permita portul disimulat al unei arme de foc, dar ea poate limita locurile in care aceasta se aplica.

Universitatile private nu sunt vizate de acest text.

Gregory Fenves, presedintele Universitatii din Texas (UT), unde declansarea unor impuscaturi a ucis 14 persoane in 1966, se asteapta ca masura sa treaca aproape neobservata in campusul universitar din Austin, capitala statului.

„Campusul nostru este sigur”, a spus el. „Și cred ca asa va si continua sa fie”.

Opt state americane autorizeaza portul unei arme disimulate in campusurile universitare, printre care se afla Oregon, Colorado si Wisconsin. Iar alte 18 il interzic in mod categoric.

Trei profesori din UT Austin au contestat decizia in justitie afirmand ca dreptul lor la libertatea cuvantului ar fi incalcata din cauza atmosferei de teama creata de studenti inarmati, care ar afecta exprimarea ideilor.

Intr-un editorial publicat recent in ziarul Dallas Morning News, o profesoara de la o universitate publica din Dallas isi exprima ingrijorarea. „Nu mi-e teama de armele de foc. Mi-e teama de aceasta asociere: stresul examenelor partiale, maladia mentala nediagnosticata si posibilitatea de a fi inarmat in incinta unei universitati”, scrie Seema Yasmin.

Aparatorii legii afirma ca aceasta aprobare asigura o securitate mai buna a studentilor si profesorilor, argumentand ca un tragator ar putea fi oprit mai rapid de membri ai publicului inarmati.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2