SUA raman „increzatoare” ca liderul de la Phenian isi va respecta angajamentele

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Statele Unite raman „increzatoare” ca angajamentele privind denuclearizarea, luate de liderul nord-coreean Kim Jong Un la intalnirea cu presedintele Donald Trump, vor fi respectate, transmite AFP, care citeaza un purtator de cuvant al Departamentului de Stat, informeaza AGERPRES.

La summitul de la Singapore din iunie, Trump si Kim „si-au luat un numar de angajamente asupra unei denuclearizari definitive si complet verificate si privind crearea unui viitor mai bun pentru Coreea de Nord”, a amintit purtatorul de cuvant, intr-un comunicat.

„Vorbim cu nord-coreenii de aplicarea tuturor acestor angajamente”, a declarat acesta. „Ramanem increzatori ca promisiunile facute (…) vor fi respectate”, a completat el.

Reactia Departamentului de Stat vine dupa anuntarea cu cateva ore mai inainte de catre agentia de presa oficiala nord-coreeana KCNA a faptului ca liderul de la Phenian a supravegheat testarea unei noi arme tactice de inalta tehnologie.

Potrivit Reuters, Kim Jong Un a vizitat locul de testare a noii arme intr-o prima astfel de inspectie publica realizata in ultimul an.

„Rezultatul de azi este o justificare a politicii partidului axata pe stiinta si tehnologia apararii, o alta demonstratie a capacitatilor noastre de aparare in crestere rapida pentru intreaga regiune si o schimbare revolutionara in consolidarea potentialului de lupta al armatei noastre”, a spus Kim.

Testul a fost incununat de succes iar arma va proteja Coreea de Nord precum un „zid de otel”, a transmis agentia KCNA, adaugand ca Kim Jong Un a remarcat „puterea armei tactice”.

Liderul nord-coreean a mai precizat ca sistemul de arme testat este unul care a suscitat un interes special tatalui sau, Kim Jong Il, acesta conducand personal dezvoltarea proiectului.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole