septembrie 27, 2021

SUA: Serviciile de imigratie au arestat 680 de persoane saptamana trecuta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Autoritatile federale americane de lupta impotriva imigratiei ilegale au arestat saptamana trecuta peste 680 de persoane pe intreg teritoriul Statelor Unite, dintre care trei sferturi fusesera condamnati de justitie pentru diverse infractiuni, a anuntat luni secretarul Departamentului de Securitate Interna, John Kelly, citat de AFP, informeaza AGERPRES.

“Aceste operatiuni au avut ca tinta persoane care amenintau siguranta publica, cum ar fi straini condamnati pentru infractiuni, membri ai unor grupari infractionale, precum si indivizi care au incalcat legile noastre cu privire la imigratie, in special cei care au revenit in tara dupa ce au fost expulzati, precum si fugari aflati sub incidenta unui ordin de deportare semnat de judecatori federali”, a precizat John Kelly intr-un comunicat.

Interventiile serviciilor de control al imigratiei si vamilor (ICE) au avut in zona oraselor Los Angeles, Chicago, Atlanta, San Antonio si New York.

“ICE efectueaza frecvent si de multi ani acest gen de operatiuni de control tintite”, a precizat secretarul american.

Intrebata de AFP, o purtatoare de cuvant nu a precizat cati dintre cei peste 680 mai fusesera expulzati din SUA, nici daca toti erau fara acte in regula.

Potrivit comunicatului, circa 75% dintre persoanele arestate aveau cazier judiciar, citand cazuri de crima, agresiuni sexuale, in special asupra copiilor, trafic de droguri sau conducere sub influenta alcoolului.

Aceste operatiuni au provocat indignare in randul comunitatii de imigranti din Los Angeles, Phoenix (Arizona) si in ale parti, asociatii si alesi locali cerand guvernului sa clarifice categoriile de imigranti vizate de controale.

In martie 2015, perchezitii la nivel national efectuate de aceleasi servicii au dus la arestarea a peste 2.000 de infractori si criminali fara acte in regula, mai scrie AFP.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2