SUA si Coreea de Nord vor demara noi negocieri asupra programului de arme nucleare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

SUA si Coreea de Nord vor demara intr-o saptamana noi negocieri asupra programului de arme nucleare al Phenianului, au anuntat marti cele doua parti, informeaza dpa, transmite AGERPRES.

„Oficiali ai SUA si ai Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC) planuiesc sa se intalneasca saptamana viitoare”, a anuntat purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat american, Morgan Ortagus, confirmand informatiile venite marti din partea Coreei de Nord.

Ministrul-adjunct al afacerilor externe nord-coreean, Choe Son Hui, a declarat, citat de mass-media de stat, ca negocierile vor incepe sambata, dupa contacte pregatitoare cu o zi inainte. Choe si-a exprimat speranta ca „negocierile vor impulsiona dezvoltarea pozitiva a relatiilor” dintre cele doua tari.

Presedintia sud-coreeana a salutat anuntul Coreei de Nord.

Locul noilor negocieri nu este precizat. Partea americana a refuzat sa comenteze asupra locului sau perioadei exacte in care vor avea loc negocierile.

Saptamana trecuta, secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat ca este hotarat sa aiba noi negocieri cu aceasta tara asiatica izolata.

Recent, conducerea comunista de la Phenian a semnalat ca este deschisa unor noi negocieri, insa Choe a spus totodata intr-un comunicat, luna trecuta, ca Washingtonul trebuie sa vina cu noi propuneri care sa multumeasca Phenianul.

Presedintele american Donald Trump si liderul nord-coreean Kim Jong Un au convenit asupra unor negocieri de lucru in timpul unei intrevederi pe care au avut-o la frontiera intercoreeana la sfarsitul lui iunie.

In februarie un summit intre cei doi lideri a esuat, in Vietnam.

In timpul primei lor intalniri, care a avut loc in iunie 2018 in Singapore, Kim a acceptat „denuclearizarea totala” a Coreei de Nord, insa fara angajamente concrete privind termene limita pentru dezarmarea arsenalului sau nuclear.

In septembrie, Coreea de Nord a conditionat succesul viitoarelor negocieri cu SUA de garantii de securitate. De asemenea, Phenianul cere o relaxare a sanctiunilor impotriva sa.

Donald Trump afirma ca ramane multumit cu situatia in care Coreea de Nord nu lanseaza rachete cu raza de actiune lunga si nu testeaza arme nucleare, subliniind ca regimul de sanctiuni al SUA se va mentine la acelasi nivel pana cand vor fi inregistrate progrese in negocierile asupra programului nuclear.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole