SUA si Iranul dezmint orice proiect de coordonare in lupta impotriva Statului Islamic

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

SUA si Iranul dezmint orice proiect de cooperare in lupta impotriva jihadistilor Statului Islamic care controleaza mai multe zone din Irak si Siria, au anuntat vineri diplomatiile celor doua tari, potrivit AFP citata de Agerpres.

‘Noi nu vom coordona actiuni militare sau schimb de informatii cu Iranul si nu intentionam sa o facem’, a declarat Marie Harf, purtator de cuvant al Departamentului de Stat american.

SUA sunt ‘deschise, bineinteles, unui angajament’ diplomatic cu Iranul ‘asa cum am mai procedat in trecut’, in special in problema Afganistanului, Teheranul si Washingtonul cooperand la sfarsitul anului 2001 pentru instalarea regimului Hamid Karzai dupa caderea talibanilor, ‘dar noi nu vom coordona actiunile noastre’ impotriva Statului Islamic cu Iranul siit, a precizat Marie Harf.

Si un purtator de cuvant al diplomatiei iraniene a dezmintit o informatie a BBC care, citand surse neprecizate de la Teheran, indica faptul ca liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, si-a dat acordul pentru cooperarea cu SUA in lupta impotriva gruparii armate ultraradicale Statul Islamic. ‘Pozitia iraniana a fost facuta deja publica si aceasta informatie nu este corecta’, a declarat purtatorul de cuvant Marzieh Afkham, citat de mass-media iraniana.

SUA si Iranul nu mai au relatii diplomatice din aprilie 1980, insa, in pofida tensiunilor dintre cele doua tari, in ultimul an a fost observata o oarecare apropiere, Washingtonul si Teheranul pronuntandu-se in favoarea negocierilor internationale asupra controversatului program nuclear iranian, noteaza agentia de presa franceza.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2