SUA: Statut protejat prelungit pentru 7.000 de sirieni

Reclame home 1
Reclame home 1

Statele Unite au prelungit un statut protejat pentru aproximativ 7.000 de sirieni care se gasesc pe teritoriul american si care scapa astfel de riscul de a fi trimisi in Siria, a anuntat miercuri Departamentul pentru Securitate Interna (Department of Homeland Security, DHS), transmite AFP, informeaza AGERPRES.

„Dupa ce am studiat cu atentie conditiile de pe teren, am stabilit ca este necesar sa prelungim statutul protejat temporar pentru Siria”, a declarat, intr-un comunicat, secretarul DHS, Kirstjen Nielsen.

„Este clar ca conditiile in baza carora desemnarea Siriei a fost decisa continua sa existe si, in consecinta, o prelungire este justificata”, a adaugat aceasta.

Prelungirea este valabila pana la 30 septembrie 2019, iar, odata cu apropierea de respectivul termen, Kirstjen Nielsen va reexamina conditiile din Siria pentru a decide daca o noua extindere este justificata sau nu.

Aproximativ 200.000 de salvadorieni, 59.000 de haitieni si 5.300 de nicaraguani au fost privati de aceeasi protectie, in timp ce unii dintre ei locuiesc in Statele Unite de zeci de ani, noteaza AFP.

Razboiul din Siria s-a soldat, din 2011, cu moartea a peste 340.000 de oameni si milioane de refugiati si stramutati.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole