SUA sunt pe cale să-şi epuizeze timpul şi banii în efortul de a ajuta Ucraina, avertizează o responsabilă a Casei Albe

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Directoarea pentru buget a Casei Albe, Shalanda Young, a avertizat într-o scrisoare adresată luni preşedintelui Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, şi altor lideri din Congres că Statele Unite sunt pe cale să-şi epuizeze timpul şi banii în efortul de a ajuta Ucraina să-şi poarte războiul cu Rusia, relatează Reuters, informează AGERPRES.

În octombrie, administraţia preşedintelui Joe Biden a cerut Congresului aproape 106 miliarde de dolari pentru a finanţa planuri ambiţioase consacrate Ucrainei, Israelului şi securităţii frontierelor SUA; alocarea de fonduri pentru Ucraina este pusă la îndoială de unii aleşi cu orientare de dreapta, în condiţiile în care republicanii controlează Camera Reprezentanţilor cu o majoritate fragilă, menţionează Reuters.

Young a adăugat în scrisoarea făcută publică de Casa Albă că tăierea finanţării şi a livrărilor de arme către Ucraina ar creşte posibilitatea victoriilor ruse.

„Vreau să fie clar: fără acţiune din partea Congresului, până la finele anului vom rămâne fără resurse pentru procurarea de arme şi echipamente suplimentare pentru Ucraina şi pentru furnizarea de echipamente din stocurile armatei SUA. Nu avem la dispoziţie o soluţie magică de finanţare în acest moment. Nu mai avem bani şi aproape că nu mai avem timp”, a scris responsabila SUA.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole