SUA: Trump cere o atitudine “dura si decisiva” fata de Coreea de Nord

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Presedintele SUA, Donald Trump, a salutat marti atitudinea altor tari fata de programul de rachete al Coreii de Nord, la cateva zile dupa ce Consiliul de Securitate al ONU a impus noi sanctiuni Phenianului in urma a doua teste cu rachete balistice intercontinentale efectuate in iulie, relateaza Reuters, informeaza AGERPRES.

“Dupa multi ani de esecuri, tarile se reunesc pentru a aborda in cele din urma pericolele reprezentate de Coreea de Nord. Trebuie sa fim duri si decisivi!”, a scris Trump intr-un mesaj difuzat pe Twitter.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat sambata noi sanctiuni impotriva Coreii de Nord ca urmare a celor doua teste cu rachete balistice intercontinentale (ICBM) efectuate de aceasta tara in iulie. Masurile, inclusiv interzicerea tuturor exporturilor de carbune, au ca scop reducerea cu o treime a veniturilor anuale ale exporturilor nord-coreene in prezent in valoare de 3 miliarde de dolari. Rezolutia care prevede sanctiuni impotriva Coreii de Nord este a opta de acest gen adoptata din 2006, cand Phenianul a efectuat primul sau test nuclear.

Coreea de Nord a amenintat marti cu actiuni ‘fizice’ dupa adoptarea noilor sanctiuni si a calificat acest demers drept un “act terorist” dirijat de SUA impotriva Phenianului, noteaza agentia de presa sud-coreeana Yonhap.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *