SUA: Trump cere o atitudine „dura si decisiva” fata de Coreea de Nord

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele SUA, Donald Trump, a salutat marti atitudinea altor tari fata de programul de rachete al Coreii de Nord, la cateva zile dupa ce Consiliul de Securitate al ONU a impus noi sanctiuni Phenianului in urma a doua teste cu rachete balistice intercontinentale efectuate in iulie, relateaza Reuters, informeaza AGERPRES.

„Dupa multi ani de esecuri, tarile se reunesc pentru a aborda in cele din urma pericolele reprezentate de Coreea de Nord. Trebuie sa fim duri si decisivi!”, a scris Trump intr-un mesaj difuzat pe Twitter.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat sambata noi sanctiuni impotriva Coreii de Nord ca urmare a celor doua teste cu rachete balistice intercontinentale (ICBM) efectuate de aceasta tara in iulie. Masurile, inclusiv interzicerea tuturor exporturilor de carbune, au ca scop reducerea cu o treime a veniturilor anuale ale exporturilor nord-coreene in prezent in valoare de 3 miliarde de dolari. Rezolutia care prevede sanctiuni impotriva Coreii de Nord este a opta de acest gen adoptata din 2006, cand Phenianul a efectuat primul sau test nuclear.

Coreea de Nord a amenintat marti cu actiuni ‘fizice’ dupa adoptarea noilor sanctiuni si a calificat acest demers drept un „act terorist” dirijat de SUA impotriva Phenianului, noteaza agentia de presa sud-coreeana Yonhap.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2