SUA: Trump le cere agentiilor guvernamentale sa prezinte planuri de reducere a cheltuielilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele american Donald Trump, care a propus reduceri de cheltuieli pentru o serie de agentii guvernamentale, le cere sefilor de departamente sa ofere planuri pentru o mai mare eficienta a activitatii, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Responsabilul pentru buget al lui Trump, Mick Mulvaney, a declarat marti presei ca le va cere agentiilor sa prezinte propuneri privind modul in care se vor incadra in bugetul presedintelui, care a redus finantarea pentru ajutorul extern si pentru multe programe interne.

Decizia de inghetare a angajarilor la nivel federal impusa la scurt timp dupa preluarea mandatului de catre Donald Trump va fi ridicata miercuri, insa agentiile guvernamentale vor trebuie sa respecte obiectivul lui Trump de a reduce forta de munca la nivelul administratiei federale, a spus Mulvaney intr-un briefing de presa.

Mulvaney a recunoscut ca bugetul propus de presedinte va trebui aprobat de Congres, controlat de republicani. Totusi, congresmeni din ambele partide s-au exprimat impotriva unora dintre reducerile drastice.

„Unul dintre motivele pentru care este atat de dificil de facut este ca nu ai o bagheta magica in Biroul Oval cu care sa poti face orice. Vor fi unele lucruri pentru care vom avea nevoie de aprobare legislativa”, a spus Mulvaney.

In proiectul de buget transmis luna trecuta, Casa Alba nu a oferit multe detalii despre cum vor putea fi obtinute reducerile de buget. Mulvaney le va cere departamentelor sa decida singure unde se vor putea face taieri de buget. Agentiile au timp pana in iunie sa prezinte planurile preliminare, versiunile finale fiind asteptate in septembrie.

Insa nu toate departamentele vor trebui sa reduca cheltuielile. Mulvaney a subliniat ca unele institutii, cum ar fi Departamentul Apararii si Departamentul pentru veterani, vor putea sa isi sporeasca numarul de angajati.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2