SUA: Trump promite „asigurare pentru toata lumea” in locul Obamacare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele ales al SUA, Donald Trump, a promis ca planul care va inlocui sistemul de asigurari de sanatate cunoscut sub numele de Obamacare va oferi „asigurare pentru toata lumea”, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Planul „este in mare parte gata pana la detaliile finale. Nu l-am prezentat pana acum, dar o vom face in scurt timp”, a afirmat Trump, intr-un interviu publicat duminica de Washington Post. El a precizat ca asteapta pentru aceasta confirmarea de catre Senat a lui Tom Price, desemnat pentru functia de ministru al sanatatii.

„Vom avea asigurare pentru toata lumea. A existat o filosofie in unele cercuri cum ca, daca nu poti plati pentru ea, nu o primesti. Acest lucru nu se va intampla cu noi”, a mai spus presedintele ales.

Trump nu a dat totusi detalii despre propunerile sale de inlocuire a legislatiei emblematice promovate de actualul presedinte, Barack Obama, in domeniul asigurarilor de sanatate, afirmand ca el va contine „deductibilitati mult mai joase”.

El a mai declarat ca va lua in vizor companiile farmaceutice in legatura cu preturile la medicamente, insistand ca aceste companii sa negocieze direct cu Medicare si Medicaid — programele administrate de guvernul federal — planurile pentru varstnici si persoanele sarace.

Camera Reprezentantilor din Congresul Statelor Unite a votat vineri o masura prin care se declanseaza revocarea sistemului Obamacare, dupa ce Senatul a adoptat o decizie similara joi.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2