SUA: Un consilier al lui Trump a incercat sa secretizeze conversatia ucraineana

Un consilier al lui Donald Trump a recomandat restrangerea accesului la conversatia cu seful statului ucrainean care a declansat actuala procedura de destituirea a presedintelui american, potrivit marturiei sale in fata Congresului facuta publica sambata, noteaza AFP.

Timothy Morrison, un specialist de la Casa Alba in probleme Ucrainei, a declarat Congresului ca a realizat imediat caracterul extrem de sensibil al apelului telefonic intre Donald Trump si presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, la 25 iulie. In acest apel, al carui transcript a fost in cele din urma publicat de Casa Alba la sfarsitul lui septembrie, Donald Trump i-a cerut omologului sau sa ancheteze asupra democratului Joe Biden, bine plasat pentru a-l infrunta la prezidentialele din 2020, scrie Agerpres.

Conversatia se afla in centrul procedurii de destituire declansate de democrati, care il acuza de omul de afaceri republican ca a abuzat de prerogativele sale prezidentiale.

“Am recomandat (…) sa se restranga accesul” la transcrierea exacta a conversatiei, a declarat Timothy Morrison. El a adaugat insa ca nu a detectat nimic in neregula in aceasta discutie telefonica.

Apelul a fost facut public in septembrie dupa interventia unui avertizor de integritate. Marturia lui Timothy Morrison “arata ca apelul telefonic al presedintelui Trump la 25 iulie cu presedintele ucrainean Zelenski a declansat imediat semne de alarma peste tot in Casa Alba”, a afirmat intr-un comunicat congresmanul democrat Adam Schiff care conduce ancheta impotriva lui Donald Trump.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1