SUA: Un Mercedes de lux folosit de Adolf Hitler, vandut la licitatie in ianuarie

Reclame home 1
Reclame home 1

Un automobil Mercedes de lux, folosit de Adolf Hitler in timpul deplasarilor sale prin Germania, va fi vandut la licitatie pe 17 ianuarie, in Arizona, a anuntat casa de licitatii Worldwide Auctioneers, conform AFP, informeaza AGERPRES.

Vehiculul, care poate atinge viteza de 160 km/ora, este un Mercedes-Benz 770K Grosser, supranumit ”super Mercedes”, si a fost un puternic instrument de propaganda in timpul celui de-al Treilea Reich. A fost utilizat de catre Hitler in timpul unei parade triumfale la Berlin dupa capitularea Frantei in 1940 si cu ocazia unei vizite a dictatorului italian Benito Mussolini. Automobilul este unul dintre singurele patru exemplare de acest tip construite in 1939.

Dupa ce Aliatii au cucerit mai mult teren in Europa la finalul conflictului, masina a fost capturata in Franta de catre armata americana care, ignorandu-i provenienta, a atribuit-o parcului auto al politiei militare.
Dupa terminarea razboiului, automobilul Mercedes a fost cumparat de o persoana fizica in Belgia, dupa care a fost in posesia unei asociatii de veterani din Virginia, inainte sa se intoarca in Europa incepand cu anul 2002.

Casa de licitatii Worldwide Auctionneers nu a dat publicitatii numele proprietarului actual al vehiculului. Mercedes-ul va fi vandut la licitatie pe 17 ianuarie, in orasul Scottsdale, din statul Arizona.

Sursa foto: Worldwide Auctioneers / newatlas.com

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole