septembrie 28, 2021

SUA – Un pelican a inghitit un telefon mobil crezand ca este un peste

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un pelican infometat, care a smuls telefonul mobil din mana unei femei crezand ca este un peste, a fost tratat cu succes de specialistii unui Centru de conservare a animalelor din sudul Floridei care i-au salvat viata, au informat miercuri mass-media locale citate de EFE, transmite AGERPRES.

Vazand ca pasarea nu se simte bine, femeia, se pare o turista, a folosit un alt telefon pentru a suna la Centrul de conservare a vietii salbatice din Florida. Specialistii s-au deplasat la baza sportiva Upper Keys si au transportat pelicanul la centrul situat la 120 de km sud de Miami.

Emma McCarthy, o angajata a centrului specializata in ingrijirea pasarilor, si tehnicianul Adam Manglitz au lucrat impreuna pentru a extrage telefonul din stomacul pasarii intr-o operatiune reusita.

Intr-o inregistrare video prezentata de institutie se vede cum tanara McCarthy isi introduce bratul drept – pana la umar – in pliscul pelicanului, care a nu a opus rezistenta, si scoate telefonul.

“Era acoperit de solzi de peste si viermi, asa ca a fost destul de neplacut”, a declarat Jordan Budnik, directorul centrului, care a precizat ca telefonul nu functiona.

Pelicanii au esofagul si stomacul de mari dimensiuni, totusi a fost aleasa pentru aceasta interventie o fata cu mainile mai mici, precum tanara McCarthy, pentru a nu mai fi nevoie sa se anestezieze pasarea.

“Hranirea animalelor salbatice are consecinte pe termen lung, acestea obisnuindu-se cu prezenta oamenilor care le ofera de mancare”, a avertizat Budnik.

Desi exista aproape 40 de specii care traiesc in arhipelagul Florida Keys, Budnik a declarat ca pelicanii sunt pasarile care ajung cel mai frecvent la centru, deoarece sufera leziuni ale stomacului, inghitind pungi sau carcase de pesti aruncate de oameni.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2