SUA: Un rechin alb, detectat pentru prima data in estuarul Long Island, New York

home camp2
home camp2
home camp2

Un rechin alb cu lungimea de trei metri a fost detectat marti in estuarul Long Island (statul New York), iar oamenii de stiinta afirma ca prezenta sa in aceasta zona reprezinta o premiera pentru aceasta specie, informeaza DPA.

Potrivit Agerpres, cercetatorii, care colaboreaza cu Ocearch, organizatia care a detectat rechinul cu ajutorul unui dispozitiv de monitorizare, au spus ca acesta inota marti spre coastele sudice ale insulei Long Island.

“Se pare ca rechinul Cabot se deplaseaza! In aceasta dimineata, cel mai nou semnal arata ca el se afla la sud-vest de Montauk”, langa extremitatea estica a insulei Long Island”, au scris pe Twitter specialistii de la Ocearch.

Aceeasi organizatie anuntase luni, tot pe Twitter, ca dispozitivul de monitorizare amplasat pe acel rechin de 240 de kilograme, al carui nume este Cabot, a transmis un semnal din apropiere de Greenwich, Connecticut. Aceasta organizatie cu activitati educationale si de cercetari maritime a spus ca rechinul Cabot, ce are o lungime de trei metri, a intrat cel mai probabil in acel estuar – marginit de Long Island, New York si Connecticut – in timp ce urmarea foci, pesti si alte surse de hrana. El a fost inzestrat cu un dispozitiv de monitorizare in Nova Scotia, anul trecut, si numit dupa exploratorul John Cabot. De atunci, rechinul a fost detectat in ultimele luni in apele din largul coastelor statelor Florida si Maryland.

Departamentul de Politie din Greenwich a dat publicitatii un comunicat, citat de site-ul de stiri Greenwich Time, in care a afirmat ca rechinul Calbot nu prezinta un risc major pentru persoanele care locuiesc pe tarmurile din Long Island Sound, relateaza Agerpres.

“Cabot ne reaminteste ca natura se afla peste tot in jurul nostru si ca ar trebui sa ne acordam un moment pentru a ne opri si a ne bucura de ceea ce ne ofera ea. Atacurile comise de rechini asupra oamenilor, desi spectaculoase atunci cand se intampla, sunt foarte rare. La fel ca in cazul oricarui animal salbatic, daca il veti vedea pe Cabot, priviti si bucurati-va de aceasta creatura magnifica de la distanta”, precizeaza acelasi comunicat.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *