SUA vor elibera 6.000 de detinuti din inchisori federale

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

maini gratii penitenciar puscarie inchisoareSUA vor elibera aproximativ 6.000 de detinuti, fiind cel mai mare numar de detinuti eliberati o data din inchisori federale, relateaza presa americana, preluata de Reuters si DPA citate de Agerpres.

Eliberarea, programata pentru 30 octombrie — 2 noiembrie, este o masura menita a reduce supraaglomerarea din inchisori si a usura pedeapsa detinutilor care au comis infractiuni legate de droguri si care au primit pedepse grele in ultimele trei decenii.

Detinutii vor fi eliberati de Biroul pentru Inchisori din cadrul Departamentului de Justitie. Majoritatea vor merge in institutii de reeducare si in arest la domiciliu inainte de a fi eliberati sub supraveghere, potrivit presei americane. O treime dintre cei care urmeaza sa fie eliberati sunt cetateni straini si vor expulzati dupa eliberare.

Aceasta eliberare inainte de termen survine dupa o masura a Comisiei americane pentru condamnari, o agentie independenta care stabileste politicile de condamnare pentru infractiuni federale. Comisia a redus anul trecut pedeapsa potentiala pentru infractiuni legate de droguri, iar aceasta schimbare este retroactiva.

Actiunea comisiei survine in paralel cu efortul presedintelui american Barack Obama de a acorda clementa unor infractori care au comis infractiuni legate de droguri, o initiativa ce a condus la eliberarea a 89 de detinuti.

Comisia pentru condamnari a estimat ca schimbarea normelor ar putea avea ca efect ca 46.000 din cei aproximativ 100.000 de detinuti din inchisorile federale condamnati pentru infractiuni legate de droguri sa se califice pentru eliberarea inainte de termen.

In inchisorile federale se afla 206.000 de detinuti, de la aproximativ 25.000 in 1980, potrivit site-ului Biroului pentru Inchisori. In total, 1,56 de milioane de detinuti se aflau in inchisorile federale si in cele ale statelor americane la sfarsitul anului 2014, potrivit datelor Ministerului Justitiei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2