SUA vor rambursa 1,7 miliard de dolari Iranului 

Reclame home 1
Reclame home 1

dolarSUA vor rambursa Iranului suma de 1,7 miliard de dolari pe care ii datorau din timpul Revolutiei islamice din 1979 si al ruperii relatiilor diplomatice, a indicat duminica intr-un comunicat secretarul de stat John Kerry, citat de AFP, transmite AGERPRES.

Aceasta rambursare, rezultat al unei reglementari a Tribunalului arbitral de la Haga creat pentru acest diferend, contine o datorie de 400 de milioane de dolari si 1,3 miliard de dolari daune de interese, dar nu are nicio legatura cu zecile de miliarde de dolari pe care Teheranul doreste sa le recupereze ca urmare a intrarii in vigoare sambata a acordului asupra programului sau nuclear si a ridicarii consecutive a sanctiunilor.

In declaratia sa de duminica, in care isi exprima satisfactia pentru “progresele istorice” realizate datorita acordului asupra programului nuclear si a schimbului de prizonieri intre SUA si Iran, presedintele Barack Obamaa mentionat aceasta reglementare a instantei de la Haga. El a asigurat ca suma de 1,7 miliard de dolari este “mult mai putin decat ceea ce Iranul incerca” sa obtina.

Integral pe AGERPRES 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2