Subventiile agricole pentru 2017 se vor plati incepand cu 15 octombrie

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anuntat, sambata, la Botosani, ca plata subventiilor agricole aferente anului in 2017 catre fermieri va fi facuta incepand cu 15 octombrie, relateaza Agerpres.

El a dat asigurari ca functionarii Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) vor demara, de luni, controalele in teren, iar la 1 octombrie documentele care stau la baza platii subventiilor vor fi finalizate.

“De luni incolo, o sa vedeti inginerii de la APIA, specialistii de acolo, mergand pe teren. De luni incolo incepe controlul efectiv in camp la fermieri, sa verifice, conform metodologiei pe care o avem si trebuie sa o respectam, pe baza regulamentelor pe care le avem de la Uniunea Europeana, in asa fel incat la data de 1 octombrie sa se incheie verificarea in teren pentru a putea ajunge fermierii cu banul in buzunar incepand cu 15 octombrie”, a afirmat Daea.

Plata subventiilor in agricultura pentru anul 2016 s-a incheiat pe 31 martie 2017, insa ministrul doreste ca fermierii sa intre in posesia banilor in acelasi an in care sunt efectuate lucrarile in agricultura.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1