Suceava: S-a semnat contractul de extindere si modernizare a terminalului de pasageri de la Aeroportul Suceava

Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat, marti, contractul pentru modernizarea terminalului de pasageri al Aeroportului ”Stefan cel Mare” Suceava, informeaza AGERPRES.

El a spus ca este vorba despre contractul de proiectare si executie a noului terminal al Aeroportului International Suceava, ce va permite cresterea la circa 560.000 de pasageri procesati anual, cu minim 340 de pasageri la ore de varf.

Se vor realiza lucrari de extindere in partea de nord a cladirii existente ce va avea doua zone, de plecari si sosiri pentru curse externe, ce va procesa 170 de pasageri pe ora.

Actualul terminal va fi extins in partea de est pentru cursele interne si va procesa 86 de pasageri pe ora.

„Pentru terminalul de sosiri curse externe, respectiv sala de recuperare bagaje, pe terenul adiacent cladirii, latura de nord a acesteia, se va realiza un drum de legatura intre platforma de imbarcare-debarcare aeronave si cladirea proiectata pentru a permite transportul bagajelor de la aeronave catre sala de recuperare bagaje de cala”, a spus Flutur, subliniind ca existenta terminalului va elimina riscurile de incalcare a conditiilor de securitate generate de existenta unui flux comun, extern-intern la sosiri.

Totodata, se va elimina disconfortul actual generat pasagerilor atat la plecari, cat si la sosiri.

Potrivit lui Flutur, extinderea terminalului pentru curse interne va da posibilitatea pasagerilor sa calatoreasca spre Bucuresti si alte orase ale tarii cu costuri mai mici, pentru ca se vor putea utiliza aeronave de tip C, cu capacitate de circa 160 de pasageri.

Flutur a precizat ca, prin realizarea investitiei, Aeroportul „Stefan cel Mare” Suceava va fi certificat ca aeroport civil international si isi va putea schimba titulatura in Aeroportul International „Stefan cel Mare” Suceava, generand un interes imediat din partea altor companii aeriene de a opera si alte destinatii decat cele existente.

Valoarea contractului este de 12,6 milioane de lei fara TVA, iar durata de realizare este de 15 luni, dintre care trei de proiectare si 12 de executie.

Lucrarile si proiectarea vor fi realizate de asocierea formata din Societatea de Constructii Napoca SA, UTI Grup SA, Geo Arc SRL si Aero Project SRL.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole