Sucul de coacaze negre imbunatateste functiile creierului

home camp2
home camp2
home camp2

coacaz-negruConsumul de suc de coacaze imbunatateste semnificativ sanatatea cerebrala – cel putin asa se arata in concluziile unui nou studiu realizat de cercetatori de la New Zealand Institute for Plant & Food Research si de la laboratorul Brain Performance and Nutrition Research Center de la Universitatea Northumbria (Marea Britanie), publicat in Journal of Functional Foods, scrie Agerpres.

‘Vinovate’ ar fi antocianele, pigmenti naturali care se gasesc in coacaze si in alte fructe de padure, mentioneaza metronews.fr.

Cercetatorii au observat timp de trei saptamani 36 de persoane cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani. O data pe saptamana, participantii la studiu au baut suc de coacaze (142 de mililitri de tip Blackadder, cultivat in Noua Zeelanda) sau un produs placebo. Apoi au fost testati pentru evaluarea capacitatilor lor cognitive si li s-a luat sange, inainte si dupa fiecare ingerare.

Rezultatul a fost ca sucul de coacaze (proaspete, nu din pudra) are un efect pozitiv asupra performantelor cognitive ale participantilor din prima ora dupa consum. In plus, analizele sanguine au aratat o crestere a concentratiei de monoamine dupa consumul de suc. Acesti neurotransmitatori (neuradrenalina, dopamina, serotonina) sunt implicati in reglarea starii de spirit.

O echipa de oameni de stiinta isi propune acum sa realizeze un alt studiu, care sa stabileasca cat timp dureaza efectele consumului de suc de coacaze negre, incheie metronews.fr.

 

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *