Sumele acordate pe ghidurile pentru cultura, culte, tineret si sport, aprobate de consilierii judeteni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Vineri, 2 martie, cu incepere de la ora 11.00, consilierii judeteni au fost convocati de presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, in sedinta extraordinara pentru a vota cele noua proiecte aflate pe ordinea de zi, patru dintre ele fiind aprobate prin vot secret.

Astfel, alesii judetului au aprobat repartizarea pe destinatii a sumei aprobate din bugetul propriu al judetului Maramures pe anul 2018, pentru finantarea nerambursabila a activitatilor non-profit de interes general in domeniul sportului, stabilindu-se suma de 1500 mii lei pentru promovarea sportului de performanta.

Sumele destinate acestui program vor fi repartizate cluburilor/ asociatiilor sportive de prim esalon, in functie de contributia acestora la sporirea prestigiului in tara a Judetului Maramures si a Romaniei pe plan international. Suma de 400.000 de lei va fi acordata pentru finantarea programelor structurilor sportive pe baza selectiei publice de proiecte, iar 100.000 de lei se vor acorda in baza programului ”intretinerea, functionarea si dezvoltarea bazei materiale sportive”. Al doilea proiect supus votului consilierilor judeteni a privit stabilirea structurilor sportive de performanta de prim esalon, aici fiind incluse C.S. Stiinta Explorari Baia Mare – echipa de volei masculin; C.S.M. Stiinta Baia Mare – echipa de rugby; C.S.S. nr.2 C.N.E. Baia Mare – echipa de volei masculin; C.S. Minaur Baia Mare – echipa de handbal masculin si Clubul de Sah al municipiului Baia Mare.

Pe Ghidul pentru cultura, alesii judeteni au aprobat suma ca suma de 530.000 de lei sa fie acordata pentru finantarea nerambursabila a programelor, proiectelor si actiunilor culturale selectate in baza Ghidului solicitantului, 400.000 de lei sa se acorde pentru finantarea proiectelor depuse pe axa ”Centenarul Romaniei”, iar 400.000 de lei pentru actiunile culturale prioritare ale Consiliului Judetean. Suma de 70.000 de lei se va constitui ca un fond pentru finantarea nevoilor culturale de urgenta. In ceea ce priveste ghidul pentru cultura, suma de 250.000 de lei va fi directionata catre manastirile aflate in patrimoniul UNESCO, iar 750.000 de lei vor fi acordati cultelor religioase, in urma proiectelor care urmeaza sa fie depuse.

La vot a trecut, cu unanimitate, si proiectul privind aprobarea Bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2018 al Regiei Autonome ”Aeroportul International Maramures”.

Ultimele patru proiecte de hotarare au fost adoptate cu vot secret, pentru ca atat comisia de selectie a ofertelor culturale pentru finantarea nerambursabila, din bugetul propriu al judetului Maramures, cat si comisia de selectie a proiectelor si actiunilor in domeniul tineretului sa poata sa isi exercite indatoririle fara nici un fel de presiuni externe.

Ultimele doua proiecte au vizat numirea unui administrator provizoriu in Consiliul de Administratie al S.C. Drumuri – Poduri Maramures” S.A., in persoana lui Mircea Pop, dar si reorganizarea Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2