Sumele refuzate de banci la plata au scazut in septembrie fata de august cu peste 32%, la 248,4 milioane de lei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

banca-baniPlatile cu instrumente de debit refuzate de banci au scazut cu 32,26% in septembrie, fata de august, la 248,4 milioane de lei, de la 366,7 milioane de lei, reiese din datele colectate la Centrala Incidentelor de Plati din Banca Nationala a Romaniei, informeaza AGERPRES.

Comparativ cu anul trecut, platile cu instrumente de debit refuzate de banci sunt in scadere cu aproximativ acelasi procent, avand in vedere ca, in octombrie 2015, acestea insumau 362,5 milioane de lei.

In acelasi timp, numarul de operatiuni respinse de banci a scazut in a noua luna a anului fata de august la 4.952, de la 5.650, si s-a plasat si sub nivelul consemnat in urma cu un an, cand au fost inregistrate 7.358 de incidente de plata.

Cea mai mare parte a tranzactiilor refuzate de banci, atat ca valoare, cat si ca numar de incidente, provine din platile cu bilete la ordin. In septembrie 2016, valoarea sumelor refuzate provenite din plati cu aceste instrumente a fost de 243,11 milioane de lei, in scadere de la 356,7 milioane de lei in luna anterioara. Si ca numar, platile cu bilete la ordin respinse de banci au scazut de la 5.355, in august 2016, la 4.724, o luna mai tarziu.

La platile cu cecuri, sumele refuzate la plata au scazut, de asemenea, in septembrie fata de august, de la 10 milioane de lei la 5,4 milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole