Summit intercoreean: Kim Jong-Un va trece pe jos linia de demarcatie militara dintre Nord si Sud

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, va trece pe jos linia de demarcatie militara care separa cele doua Corei, pentru a participa la summitul istoric de vineri, a informat joi presedintia sud-coreeana citata de agentia EFE, informeaza AGERPRES.

Presedintele sud-coreean, Moon Jae-In, il va astepta pe omologul sau de cealalta parte a demarcatiei la ora locala 9,30 (0,30 GMT), ambii sefi de stat urmand sa fie insotiti de o garda de onoare pana la Casa Pacii, cladirea care va gazdui reuniunea si care este situata in partea sudica a frontierei militarizate intercoreene.

In acest fel, Kim Jong-Un va deveni primul lider nord-coreean care paseste pe pamant sud-coreean de la finalul Razboiului din Coreea (1950-1953), care s-a incheiat cu un armistitiu, si nu cu un tratat de pace, noteaza EFE.

Seulul a informat totodata ca, dupa o ceremonie de bun-venit si o scurta discutie informala, la ora locala 10,30 (1,30 GMT) va incepe prima runda a summitului.

Intre cei noua delegati desemnati de Phenian se numara presedintele onorific al tarii, Kim Yong-Nam, ministrul de Externe, Ri Yong-Ho, si sora lui Kim Jong-Un, Kim Yo-Jong, care ocupa functia de director de propaganda si care a realizat in februarie o vizita in Sud pentru a facilita apropierea.

Dupa sesiunea de dimineata, ambii lideri vor planta un copac, intr-o ceremonie simbolica, vor lua pranzul separat si se vor intoarce la discutii, iar la finalul reuniunii vor semna un acord si vor face un „anunt”, dupa cum a explicat un purtator de cuvant al Seulului.

Receptia de final va incepe la ora 18,30 (9,30 GMT) si va fi urmata de o ceremonie de ramas-bun care va incheia summitul.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole