Sunt asimptomaticii “răspândaci”?

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

 

Când autoritățile au decis închiderea școlilor pentru elevii de toate vârstele, o explicație dată de premierul Ludovic Orban a fost că, deși “la școală nu se infectează, se infectează în alte locuri”, o parte dintre elevi, anume adolescenții, sunt în mare majoritate asimptomatici și “răspândaci de virus”. El nu a spus pe ce își bazează afirmațiile, informează g4media.ro.

Or, potrivit unei noi sinteze a revistei Nature, publicată săptămâna trecută, deși în comunitatea științifică există un acord că asimptomaticii răspândesc virusul, nu s-a ajuns nici pe departe la un acord în privința rolului lor în evoluția epidemiei. Ce se știe și nu se știe, până acum, despre asimptomatici?

Potrivit Nature, dovezile de până acum sugerează că aproximativ una din cinci persoane infectate cu noul coronavirus nu va prezenta niciun simptom și ar transmite virusul către un număr semnificativ mai mic de oameni, decât o persoană cu simptome. Dar cercetătorii nu au ajuns la o concluzie comun acceptată cu privire la rolul asimptomaticilor de motor al pandemiei.

Principala problemă în determinarea ratei de cazuri asimptomatice este diferențierea între asimptomatici și persoanele infectate care nu au ajuns în faza simptomatică, potrivit cercetătoarei Krutika Kuppalli de la Stanford University School of Medicine, citată de revista menționată.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *