SUNT UN OM RESPONSABIL: Campanie de incurajare a implicarii civice demarata de I.P.J. Maramures

PNL

Siguranta este un fenomen atat de complex incat nu poate fi asigurata fara participarea fiecarui membru al societatii. Cetateanul este principalul partener al politiei in procesul de detectare si rezolvare a problemelor ce afecteaza siguranta unei comunitati.

Pornind de la asteptarile cetatenilor de a trai intr-un judet mai sigur, dar si de la vointa politiei de a gasi solutii durabile pentru problemele in materie de siguranta publica, politistii maramureseni isi doresc o intensificare a legaturii cu populatia si demareaza Campania de incurajare a spiritului civic: SUNT UN OM RESPONSABIL!

“Studiile efectuate de sociologi arata ca gradul de implicare civica a romanilor este destul de scazut si ca ne situam pe o pozitie inferioara altor state in ceea ce priveste simtul civic. Cu toate acestea, in judetul Maramures au fost semnalate cateva cazuri de implicare activa a cetatenilor in sprijinul oamenilor legii, iar luna trecuta Inspectoratul de Politie al judetului Maramures a recompensat simbolic doi cetateni pentru conduita adoptata.

Scopul Campaniei, initiata de Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, este de a informa si constientiza cetatenii cu privire la necesitatea implicarii in lupta impotriva infractionalitatii prin: reclamarea infractiunilor si a faptelor antisociale, respectarea normelor de convietuire sociala, netolerarea coruptiei, manifestarea unei atitudini vigilente”, se arata intr-un comunicat al IPJ Maramures.

Incepand de azi, pana la finalul lunii august, politistii vor promova ideea de parteneriat cu cetatenii si vor populariza un set de recomandari si informatii utile pe teme de interes general cum ar fi: masuri de autoprotectie, competentele politiei, posibilitati de implicare, cunoasterea drepturilor victimelor, cum reactionez  in diverse situatii de risc etc.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2