Super-bonele din Marea Britanie, pregatite de fosti agenti secreti pentru a face fata oricarei amenintari

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Prestigiosul Norland College, unde este formata elita bonelor britanice, recurge acum la specialisti din domeniul informatiilor militare pentru a le pregati pe super-bone sa faca fata oricarei amenintari, precum riscul de rapire, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Situata la Bath, in vestul Angliei, institutia asigura de 125 de ani o formare de inalt nivel in ingrijirea copiilor.

Bonele care absolva aceasta institutie sunt dorite in toata lumea, una dintre ele fiind angajata de printul William si ducesa de Cambridge pentru a se ocupa cu norma intreaga de fiul lor George.

In plus fata de cursurile clasice ca psihologie, alimentatie sau primul ajutor, procesul de educatie de trei ani prevede acum si o formare in materie de securitate, asigurata de fosti membri ai serviciilor secrete britanice.

Ideea, explica institutia intr-un comunicat, este de a le sensibiliza pe bone la situatiile potential periculoase pe care le pot intalni, in special in mediile instarite in care riscul de rapire este mai important.

“Formarea noastra vizeaza sa le asiguram studentilor nostri cunostintele si aptitudinile de care au nevoie pentru a se ocupa de copii in lumea moderna”, a subliniat Janet Rose, directoarea institutiei.

In programa au fost incluse astfel lectii de conduita pentru a iesi rapid dintr-o situatie delicata, dar si de securitate cibernetica, pentru a evita o utilizare a retelelor sociale care ar putea trada comportamente de rutina, fapt cu privire la care avertizeaza toti expertii in securitate.

Aceasta formare vizeaza sa le asigure bonelor “o baza pentru a anticipa si a se pregati de schimbari potential amenintatoare in mediul lor”, a spus Paul Gibson, fost sef al antiterorismului britanic.

In ultimii ani Norland College a completat deja formarea bonelor sale cu cursuri de autoaparare, noteaza AFP.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1