Super elicopterul romanesc. Incepe productia ultimei variante Super Puma

Reclame home 1
Reclame home 1

Filiala de la Ghimbav a companiei Airbus Helicopters resusciteaza industria aeronautica din Romania. Inginerii romani vor actualiza tehnic elicopterele Super Puma, iar din 2019 la Brasov se va fabrica integral noul model. Este vorba despre un elicopter considerat printre cele mai moderne in categoria sa.

In halele companiei Airbus Helicopters din Ghimbav se lucreaza la capacitate maxima.

22 de elicoptere fabricate de Airbus sunt in curs de reparatie, iar la toamna vor fi aduse din Finlanda si primele doua aparate Super Puma care vor fi modernizate.

Fiecare piesa sau componenta electronica este verificata de mai multe ori. Dupa ce lucrarile de mentenanta sau de modernizare sunt incheiate, pilotii de incercare testeaza elicopterele in zbor.

Peste 2 ani, fabrica din Ghimbav va incepe productia ultimei variante a elicopterului SUPER PUMA, care va fi echipat la standarde NATO. Vorbim despre un aparat care poate transporta 22 de militari complet echipati si care atinge o viteza maxima de 278 km pe ora.

Printre primii clienti s-ar putea numara chiar Ministerul roman al Apararii.

Serge Duran, director general Airbus Helicopters Romania: “Noi vom livra va livra aeronave ‘verzi’, adica aeronave de baza. Compania IAR va personaliza aceste modele si va instala pe ele armament sau optiuni specifice pentru Ministerul Apararii Nationale”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2