Superpolitista care a demolat mitul chestorului Marincas. A copiat pana si raspunsurile gresite, la examenul de la Permise Auto

Pe holurile Politiei se vorbeste, mai pe soptite, e drept, dar ceva adevar tot o fi pe acolo, ca Viorica Marincas trece prin grele si de nemarturisit suferinte, dupa ce “sefa” a aflat rezultatele concursului desfasurat acum doua zile la Serviciul de Permise Auto. Cea mai tare ever politista din Maramures a fost detronata in ierarhia all time de un new entry in clasamentul performantelor atinse in cariera purtatorilor de uniforme cu epoleti.

Asa cum se intampla in cazul marilor cariere, despre care nu ai crede ca se vor clatina vreodata, loviturile fulgeratoare vin tocmai de acolo de unde nu te astepti. Cine si-ar fi imaginat ca tocmai de la Politia Rutiera i se va trage chestorului Marincas, dupa o antologica si fascinanta cariera dedicata triumfului dreptatii? Cine ar fi putut anticipa ca o simpla si modesta secretara de birou ar putea deveni peste noapte superpolitista care va face din panoplia diplomelor obtinute de Marincas o banala mapa cu foi lipsite de importanta, iar numele sau uitat peste noapte?

Desigur, doar o minte extrem de agera si cu un dezvoltat simt psihologic ar fi putut anticipa un astfel de sfarsit pentru o cariera de vis. Detronata de o secretara de birou! Uimitor destin! La fel de uluitor precum geniala nota obtinuta de superpolitista de care va spuneam,MC, pe numele ei de Facebook.

Avand mici emotii gandindu-se ca ar putea fi sub lanterna, pardon, subalterna, sefului Permiselor Auto Maramures, tanara Cardos si-a depasit conditia si a completat (atentie!, va rugam un moment de minima concentrare) de nota 10 toate cele 45 de intrebari, desi (ziceam ATENTIE!) unul dintre raspunsuri era GRESIT chiar si pe grila de corectare a comisiei de examinare. Vedeti de ce ziceam ca va trebuie atentie? Exact ce i-a lipsit superpolitistei M. C. Fata din povestea noastra a reusit un copy paste admirabil raspunsurilor, numai ca unul dintre ele, sa zicem, absolut intamplator ca e cel cu nr 27, a fost gresit. Si asa a aparut si pe lucrarea ei de control. Xerox garantat, scriere (bifare) dupa dictare.

Desigur, conform calculului probabilitatilor, sansele de a „gresi” fix raspunsul gresit al comisiei…, in combinatie cu raspunsurile corecte (care aveau numeroase variante), tind spre zero. Deci nu e de mirare ca prin sediul Politiei circula zvonul cum ca superpolitista ar fi un adevarat geniu, cu intuitie profetica si abilitati anticipative care l-ar face invidios pana si pe futurologul Alexandru Mironov.

Cativa politisti de paradigma mai noua si-au pus o intrebare legata de acuratetea stiintei matematicii, in Secolul XXI (era sa scriem XXX… ce prostii ne trec prin cap). Si tindem sa consideram dilema lor foarte actuala, din moment ce nota maxima, adica 10 curat, nu poate fi egala niciodata cu 9,80, atat cat s-ar fi cuvenit lucrarii Miei Cardors, dupa acel raspuns gresit. E cu adevarat o premiera sa gresesti un raspuns si sa primesti nota 10. Ori poate tocmai asta era fenta care i-a pacalit pe ceilalti concurenti, sa intuiasca raspunsurile gresite. LOL (fie-ne ingaduit)!

Tot pe holurile Politiei se zvoneste ca madam Marincas isi va da demisia de onoare, dansa nefiind capabila a intui raspunsuri gresite in stituatii aparent corecte. Aparent, ziceam (atentie!, va rugam, un moment).

Sa nu ziceti ca nu v-am spus!

Ciprian DRAGOS

Related posts

6 Comments

 1. banhidi

  Domnule Cipri Dragos… Esti glumet tare! 🙂 Madam Marincas sa-si dea demisia de onoare?? Ha ha ha!! Stiu unde bati… Dar crede-ma, asa ceva nu se va intampla prea curand (din pacate)…

 2. Mariys

  Gurile rele, sau poate mai bine informate, spun ca duduia câștigătoare, ar fi zâna buna …

 3. Andy

  Ce treaba are politista atotstiutoare cu inspectorul sef. Omul raspunde doar pentru faptrele sale, normal ar fi ca ea sa isi dea demisia.
  sau persoana care a ajutat-o cu raspunsurile. Din pacate nu a fost desteapta, pentru ca isi putea cere transferul la permise fara sa mai dea concurs!

Comments are closed.