Suplimentele de vitamine pot cauza reactii alergice

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

vitamineSuplimentele de vitamine pot cauza reactii alergice, avertizeaza medicii. O persoana care dezvolta o eruptie cutanata dupa administrarea unui supliment de vitamine nu este alergica la vitamina in sine, ci la alte ingrediente, a precizat un dermatolog german mentionand ca aceasta este valabil in special pentru vitamine liposolubile cum sunt vitaminele A, D si E, informeaza agentia DPA citata de Agerpres.

Suplimentele contin adesea arahide, cocos sau ulei de soia, a explicat Reinhard Mrotzek, membru al asociatiei germane a dermatologilor. El a explicat ca aceste ingrediente ajuta organismul sa absoarba si sa foloseasca vitaminele.

Un supliment de vitamina D poate provoca reactii alergice cum ar fi urticaria sau eczema. Suplimentele disponibile fara reteta au dozaje mici, iar in caz de supradozaj de vitamina D, simptomele includ diareea, durerile de cap si greata.

Nimeni nu ar trebui sa ia vitamina D doar ca “masura profilactica”, a atras atentia Mrotzek, adaugand ca suplimentele sunt recomandabile numai daca un medic a detectat o deficienta de vitamina D in organism.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2