Surse: Maramures, fara ministri in noul Guvern

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marti ca exista posibilitatea ca o parte dintre actualii ministri ai cabinetului sa faca parte din viitorul guvern si a spus ca “fiecare actual ministru va fi analizat cu toata seriozitatea”.  “Exista posibilitatea, dar fiecare actual ministru va fi analizat cu toata seriozitatea. (…) daca ii vom propune ca un actual membru sa nu ramana vom avea argumente serioase. Deci va fi dupa o discutie, poate pentru unii dureroasa, dar necesara”, a spus Dragnea intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul central al PSD.

Dincolo de procedura oficiala anuntata de Liviu Dragnea, social-democratii au deja cateva certitudini. Prima si cea mai importanta este schimbarea de la Ministerul Educatiei, potrivit unor surse din partid. Actualul ministru, Liviu Pop, va fi inlocuit de vicepresedintele PSD Ecaterina Andronescu, rasplatita astfel pentru renuntarea la cursa pentru fotoliul de premier.

La Sanatate, actualul ministru, Florian Bodog, ar urma sa fie inlocuit de fosta deputata Rodica Nassar, in prezent secretar de stat la Ministerul Sanatatii. Potrivit surselor din partid, aceste doua schimbari sunt deja batute in cuie.

La Ministerul Afacerilor Interne ramane Carmen Dan, iar la Ministerul Afacerilor Externe ramane Teodor Melescanu. De altfel, ALDE ar urma sa-si pastreze toate portofoliile detinute in Guvernul Tudose: Melescanu la MAE, Gratiela Gavrilescu la Mediu (si vicepremier), Toma Petcu la Energie si Viorel Ilie ministru delegat pentru Relatia cu Parlamentul.

Ultimii sositi in Guvernul Tudose vor avea sorti diferite. Paul Stanescu isi pastreaza functia de la Ministerul Dezvoltarii, insa Felix Stroe nu va mai continua in fruntea Ministerului Transporturilor, potrivit surselor din coalitie. In mod cert, favoritul lui Tudose, Marcel Ciolacu, nu va mai face parte din Guvern.

Tudorel Toader, singurul ministru neafiliat politic, isi va pastra functia de la Justitie, fiind sprijinit in mod special de ALDE. Un alt ministru care este sigur pe propria functie este Petre Daea, ministru Agriculturii. Raman in Guvern si Lia Olguta Vasilescu (Munca) si Mihai Fifor (Aparare).

Schimbari ar putea exista la ministerele care erau conduse de apropiati ai lui Tudose si ai lui Ciolacu: Turism, Cultura, Economie, Dialog Social, Tineret si Sport.

stiripesurse.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

5 Comments

 1. george

  Sa fim seriosi !!! Astia erau ministri cu numele nu cu priceperea. De Simon na-ti auzit nici macar ca birfa, dar-mi-te ca specialist.
  Despre Pop, ce sa mai vorbim. Ce viseaza noaptea, ziua vorbeste fara sine.

  Reply
 2. Danny

  Mare paguba-n ciuperci !D-l Pop ne-a facut de ras cu gramatica sa de balta si ideile nastrusnice in ceea ce priveste programa scolara si regulamentul scolar.D-l Simon a ramas acelasi necuvantator si neimplicat pesedist,cu un CV lipsit de substanta,dar maestru desavarsit in aranjamente de culise si parvenire.Asa ca, in cazul celor doi ,patriotismul local este doar o notiune de fatada ,superficiala .

  Reply
 3. george

  Corectez eroarea gramaticala, insa continutul ramine acelasi.

  Sa fim seriosi !!! Astia erau ministri cu numele nu cu priceperea. De Simon n-ati auzit nici macar ca birfa, dar-mi-te ca specialist.
  Despre Pop, ce sa mai vorbim. Ce viseaza noaptea, ziua vorbeste fara sine.

  Reply
 4. banhidi

  cei doi “ministri” amintiti mai sus aveau doar o singura mare calitate: erau vajnici membri de partid…in rest, nimic nu-i recomanda pentru functia de ministru… efectiv faceau Maramuresul de rusine cu prezenta lor in guvern… e foarte bine ca acuma nu mai sunt acolo…

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *