Sustinerea britanicilor fata de refugiati, in crestere 

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Mai mult de jumatate din populatia Marii Britanii considera ca refugiatii ar trebui sa beneficieze de un sprijin mai mare din partea guvernului, potrivit unui sondaj de opinie publicat joi, relateaza Reuters, informeaza AGERPRES.

Compasiunea fata de refugiati a crescut, 38% dintre respondenti sondajului Aurora Humanitarian Index exprimandu-si regretul ca Marea Britanie nu depune suficiente eforturi pentru a-i ajuta. In 2017, doar 27% dintre britanici impartaseau aceeasi opinie.

Potrivit sondajului, 52% dintre respondenti au afirmat ca refugiatilor ar trebui sa li se acorde un sprijin mai mare.

‘Este incurajator faptul ca atitudinile nationaliste fata de refugiati sunt in scadere in Regatul Unit’, a declarat Ruben Vardanyan, cofondator al Aurora Humanitarian Initiative.

‘Desigur, Marea Britanie a acceptat mult mai putini refugiati decat alte state. Intrebarea este in ce masura acest lucru conduce la actiune, la o mai mare deschidere…Este important doar daca este pus in practica’, a mai spus el.

Uniunea Europeana a acordat azil unui numar de peste o jumatate de milion de refugiati in 2017, potrivit statisticilor Eurostat, Germania preluand peste 60% dintre acestia. Cei mai multi refugiati au venit din Siria, Afganistan si Irak.

Analisti au estimat ca nu este surprinzator faptul ca atitudinea pare sa fie in favoarea refugiatilor, insa, au avertizat ei, aceasta s-ar putea schimba destul de repede. Ingrijorarile legate de securitate si de economie sunt cei mai importanti factori care determina aceste schimbari, a declarat Helen Dempster, manager de comunicare la Overseas Development Institute, care a realizat un sondaj similar anul trecut.

‘Problema este ca un singur lucru poate schimba aceasta atitudine. Avem exemplul Germaniei unde atitudinea a fost foarte pozitiva pana cand a avut loc un atac terorist, iar apoi lucrurile s-au schimbat’, a spus ea.

Dintre cele 11.000 de persoane chestionate in cadrul Aurora Humanitarian Index, 58% au declarat ca terorismul ramane principala ingrijorare umanitara la nivel global.

Marea Britanie a acordat azil unui numar mai mic de 15.000 de refugiati in 2017, conform datelor oficiale.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2