„Sustinerea unui talent sportiv fenomenal nu este atributia unui candidat, ci onoarea unui baimarean simplu”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

pnd maramures si david tartaFoarte tanarul pilot baimarean David Tarta, desemnat „cel mai tanar pilot din toate timpurile in competitiile de slalom paralel si de Rally Cross”, a fost sustinut aseara de mai multi concetateni care au inteles ca e necesar sa se implice si financiar in sustinerea performantelor acestui copil extrem de talentat.

Evenimentul de sustinere a pilotului licentiat de Federatia Romana de Automobilism Sportiv a avut loc la un restaurant din Baia Mare, programul artistic fiind sustinut de artisti de muzica folk, pop si cabaret. Printre invitatii care au sustinut „un tanar fenomen in competitiile sportive de raliuri din Romania si din Europa” a fost si Mihai Ardelean (PND Maramures), cel mai tanar candidat la functia de primar al municipiului Baia Mare.

„Va rog, daca consemnati ceva despre aceasta seara, sa nu cumva sa precizati numele meu inaintea lui David Tarta, pentru ca ar fi profund nedrept. Nu e o seara politica, iar aceasta este organizata in cinstea lui David Tarta, un sportiv care, la performantele pe care le-a obtinut la nici 14 ani, nu ar trebui sa aiba nevoie de prezentari suplimentare, doar de promovare si de sustinere financiara.

Va marturisesc ca pe langa sentimentul de mandrie pe care il incerc de cand l-am cunoscut pe David Tarta, ma incearca si unul de tristete, generat de o intrebare ramasa deocamdata retorica: Cum de autoritatea publica locala, care a girat cu atat de multi bani diverse cluburi sportive, nu s-a implicat financiar in sustinerea acestui copil fenomenal, campion national de juniori la automobilism inca din anul 2012? Am venit, impreuna cu echipa mea, sa il sustin pe David Tarta, atat cat putem noi, ca baimareni carora le pasa de punerea in valoare a tinerelor talente locale care au potential si care ating performanta”, a declarat Mihai Ardelean.

David Tarta are 14 ani, locuieste in Baia Mare, si a debutat la varsta de 7 ani in sportul cu motor, la karting, unde in 2011 a ajuns dublu Campion National al Ungariei la categoria 80 cmc, atat la amatori, cat si la profesionisti. In 2012 a debutat in automobilism si pe Hungaroring a terminat pe locul 1 la categoria Juniori.  Specialistii considera ca David Tarta are calitatile unui pilot de raliuri adult, fiind considerat un fenomen – inca de la varsta de 10 ani a castigat trofee chiar si in competitiile destinate adultilor.

David Tarta este campion national la Rally Sprint, la categoria Juniori, si inca din 2013 a fost premiat de Federatia Romana de Automobilism Sportiv (FRAS), in Gala Campionilor 2013, cu un premiu special: Cel mai tanar pilot din toate timpurile care „alearga” in competitia de Rally Cross, licentiat fiind de FRAS. Din anul 2013, David Tarta, care pe atunci avea 11 ani, a inceput sa castige etape si in campionatele destinate adultilor.

Catalin Vischi

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2