Sute de cereri pe zi pentru Prima Casa

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Prima Casa a ajuns sa inregistreze chiar si 500 de noi cereri pe zi, asta in conditiile in care exista deja in stadiu de analiza 7.000 de dosare.

Dupa ce banii din prima transa s-au epuizat in doar o luna de zile, programul va continua, in etapa a doua, cu o infuzie de 500 milioane lei. Sunt bani pe care bancile ii vor putea debloca la finalul lunii si care vor ajunge pentru achizitia a 5.500 de locuinte.

In conditiile in care creditele se dau ca painea calda, suma totala de aproape 2,7 miliarde de lei, disponibila pentru finantarea programului anul acesta, ar putea fi insuficienta. Valoarea totala a creditelor care vor putea fi acordate prin Prima Casa va fi de 5-6 miliarde lei. Circa 30.000 de locuinte vor putea fi cumparate in acest an prin programul guvernamental.

Prima Casa acopera circa 60% din finantarea creditelor imobiliare de pe piata romaneasca. Anul acesta, sunt oferite doua tipuri de garantii, una de 50% din valoarea creditului pentru locuintele noi la o valoare maxima de 70.000 euro si o garantie de 40% din valoarea imprumutului pentru o locuinta veche de pana in 60.000 euro. O alta modificare a fost operata de una dintre bancile inscrise, care a dublat avansul la 10%.

De cand a demarat programul, in 2009, peste 200.000 de persoane si-au luat locuinte prin Prima Casa.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2