Sute de forțe de ordine vor asigura paza şi protecţia celor 440 de secţii de votare din Maramureș

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Structurile teritoriale din cadrul M.A.I. angrenate în organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din 6 decembrie au luat toate măsurile, potrivit competenței, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică.

Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al efectivelor implicate.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureş, alături de reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureş, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureş, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, precum și alte structuri M.A.I., se vor afla în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa efectivelor pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.

Astfel, în perioada 5-6 decembrie, 824 de efective, dintre care 342 de poliţişti, 206 de jandarmi, 92 de reprezentanţi I.S.U., 164 I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei şi 20 reprezentanţi ai  celorlalte structuri M.A.I. vor asigura paza şi protecţia celor 440 de secţii de votare.

Duminică, 6 decembrie, 181 de poliţişti vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină.

Astfel 122 de polițiști vor fi constituiți în echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști.

Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării la secțiile de votare, 78 de lucrători M.A.I. se află în misiuni de protecție a locurilor de depozitare temporară.

În ziua procesului electoral, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş va avea în responsabilitate 181 de secţii de votare, constituite în 172 locaţii, unde vor fi prezenţi 181 de poliţişti. Totodată, Inspectoratul de Jandarmi Maramureş va avea în responsabilitate 155 de secții de votare dispuse în 110 locații, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră va avea în responsabilitate 91 de secţii de votare, constituite în 72 locaţii, iar alte 13 secţii de votare, constituite în 11 locaţii vor fi asigurate de către reprezentanţi ai celorlalte structuri M.A.I.

Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, care vor  interveni în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune.

Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor.

De asemenea, specialiștii I.S.U. Maramureş au desfăşurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență.

Pentru mai multe informații privind procesul electoral, puteți consulta pagina unității noastre, accesând bannerul special creat în acest sens, care vă direcționează pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde puteți găsi atât prevederi cu caracter general privind organizarea alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din 06 decembrie 2020, cât și actele normative, incidente și contravențiile și infracțiunile prevăzute de acestea.

În acest context, pentru prevenirea unor evenimente negative, vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială.

Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.!

Informații furnizate de IPJ Maramureș.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *