Sute de milioane de oameni nu au acces la apa potabila si la electricitate

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Desi se discuta din ce in ce mai aprins pe tema unei eventuale misiuni cu echipaj uman pe planeta Marte dar si cu privire la infiintarea unor baze miniere permanente pe Luna, la inceputul secolului XXI, sute de milioane de oameni nu au inca acces la apa potabila si la electricitate, conform unui material publicat de Fundatia Thompson Reuters citat de Agerpres.

Astfel, in intreaga lume, aproximativ 768 de milioane de oameni nu au acces la apa potabila, iar 1,3 miliarde de oameni traiesc fara electricitate. Situatia risca sa devina si mai grava decat este, in contextul in care pana in 2050 necesarul de apa si energie va creste substantial, conform datelor date publicitatii de ONU.

Pana la jumatatea acestui secol omenirea va avea nevoie de 55% mai multa apa pentru industrie, pentru productia de energie termica, irigatii si consum casnic. De asemenea, conform estimarilor ONU, pana in 2050 omenirea va avea nevoie de 70% mai multa energie.
Pentru a raspunde cresterii acestor nevoi de baza este nevoie sa ne indreptam atentia asupra exploatarii surselor de energie regenerabile. In prezent doar 5% din totalul energiei produse la nivel global provine din surse regenerabile — energie eoliana, biocombustibili, energie solara si geotermala.

Hidrocentralele reprezinta cele mai importante surse de electricitate obtinuta din energie regenerabila, productia de hidroenergie reprezentand 16% din totalul productiei mondiale de electricitate. Restul productiei de electricitate este asigurat in mare parte de termocentralele care polueaza si de centralele nucleare care prezinta riscuri de catastrofe majore, asa cum s-a intamplat la Fukushima sau la Cernobal.

Pentru asigurarea activitatilor de pompare, tratare si transportare a apei catre utilizatori este nevoie de aproximativ 8% din volumul global de energie produsa in prezent.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2