Sute de persoane au fost ucise in Irak

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Sute de persoane au fost ucise dupa ce militanti islamisti suniti au preluat controlul asupra orasului irakian Mosul, la inceputul saptamanii, a anuntat purtatorul de cuvant al Inaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului, Rupert Colville, relateaza Reuters citata de Agerpres.

Rupert Colville a afirmat ca biroul sau are informatii ca in centrul orasului Mosul au fost ucisi 17 civili care lucrau pentru politie si un angajat al tribunalului.

Patru femei s-au sinucis dupa ce au fost violate, 16 georgieni au fost rapiti, iar prizonieri eliberati de militanti cauta sa se razbune pe cei raspunzatori de incarcerarea lor, a declarat el.

‘Am avut informatii ce sugereaza ca si fortele guvernamentale au comis excese, in special bombardarea unor zone civile, pe 6 si 8 iunie’, a afirmat el. ‘Sunt declaratii ca pana la 30 de civili ar fi fost ucisi’, a precizat sursa citata.

Irakul se confrunta cu o ofensiva a insurgentilor din gruparea Statul Islamic din Irak si Levant (EIIL), care continua sa castige teren. Acestia au cucerit marti provincia Ninive (nord) si capitala acesteia Mosul, orasul Tikrit si alte regiuni ale provinciei Salah ad Din (nord), precum si sectoare ale provinciilor Diyala (est) si Kirkuk (nord). Ei controleaza din ianuarie Fallujah, oras situat la 60 kilometri vest de Bagdad.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2