Sute de prezentari la UPU Baia Mare, in Noul An

PNL

Personalul UPU a acordat asistenta medicala pentru aproape 600 de persoane in perioada 31 decembrie 2018, ora 8:00 – 3 ianuarie 2019, ora 8:00, peste 100 reprezentand situatii critice, de cod rosu si galben, se arata intr-un comunicat al Spitalul Judetean Baia Mare.

Pacientii au prezentat patologie diversa, cele mai des intalnite situatii fiind de dureri abdominale, febra si traumatisme. Din pacate, au existat si 3 victime care au suferit traumatisme complexe prin explozie de petarda.

Cel mai mare numar de cazuri a fost inregistrat in prima zi a noului an, mai precis 225 de bolnavi, in 24 de ore.
In perioada 24.12.2018 – 31.12.2018, au fost inregistrate 165 de cazuri de pacienti care au prezentat dureri abdominale, greturi, varsaturi, 71 de persoane cu febra si 145 de traumatisme provocate de accidente (138) si agresiuni (7).

Pacientii s-au prezentat la Unitatea de Primire Urgente (UPU) a Spitalului Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” Baia Mare cu mijloace proprii sau transportati de ambulante ale SMURD si SAJ.

Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare asigura triajul, evaluarea si tratamentul de urgenta pentru pacientii care se prezinta la spital spontan sau care sunt transportati cu ambulantele.

La sosirea pacientilor in UPU se face triajul acestora si, raportat la functiile vitale, acuze si starea clinica a acestora, pacientii sunt indrumati spre unul din cabinetele din Unitatea de Primire Urgente.

Volumul de munca desfasurat in UPU-SMURD Baia Mare este urias, in cursul anului 2018 efectuandu-se 84.860 de consultatii si interventii, se mai precizeaza in comunicat.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1