Sute de vulturi rari, otraviti in masa in Botswana

PNL

Peste 500 de vulturi din specii aflate in pericol de disparitie au murit otraviti in Botswana, conform autoritatilor locale, citate vineri de BBC, informeaza AGERPRES.

537 de vulturi si doua acvile de stepa au fost gasite decedate in nord-estul tarii, desi nu este clar cand s-a intamplat acest lucru.

Autoritatile guvernamentale suspecteaza ca braconierii care au omorat trei elefanti au contaminat cadavrele acestora cu otrava.

Incidentul a fost catalogat de activistii de mediu drept unul dintre cele mai importante episoade documentate de ucidere in masa a unor vietuitoare amenintate cu disparitia.

Autoritatile guvernamentale au declarat ca otravirea in masa este ”periculoasa si daunatoare mediului” si a indemnat publicul sa ”se abtina de la astfel de acte ilegale”.

Zona a fost decontaminata, iar mostrele prelevate de la fata locului urmeaza sa fie analizate.

Vulturii care dau ocol cadavrelor pot fi observati de la kilometri departare, astfel ca braconierii, care se tem ca astfel vor fi deconspirati, apeleaza deseori la metoda otravirii acestor pasari, a explicat corespondentul BBC in Africa, Alastair Leithead.

Majoritatea pasarilor ucise erau vulturi cu spatele alb, specie aflata ”in pericol critic de disparitie”, conform clasificarii Uniunii Internationale pentru Conservarea Naturii.

Printre pasarile moarte se numara si 17 vulturi cu capul alb si 28 de vulturi cu gluga, la randul lor ”in pericol critic de disparitie”.

Decesul acestor pasarir s-a produs in plin sezon de crestere a puilor, ceea ce inseamna ca si urmasii lor ar putea fi afectati, noteaza BBC.

Botswana a declansat un val de critici, luna trecuta, dupa ce a decis sa ridice embargoul privind vanatoarea. Autoritatile guvernamentale au argumentat ca prohibitia a condus la cresterea numarului de elefanti care produc pagube culturilor agricole si chiar au ucis cateva persoane din zonele rurale.

In Botswana traiesc circa 130.000 de elefanti, cea mai mare populatie de elefanti din lume.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2