Sute de zgarie-nori vor schimba aspectul arhitectural al Londrei

Peisajul londonez s-ar putea schimba in curand prin construirea a 236 de cladiri de peste 20 de etaje, capitala britanica gazduind deja cel mai inalt zgarie-nori din Europa Occidentala, arata un studiu preluat joi de AFP citata de Agerpres.

‘Construirea celor 236 de zgarie-nori a fost fie aprobata, fie a inceput, fie se afla in faza de eliberare a permiselor de constructie’, se arata in raportul unui grup de experti, New London Architecture.

Aproape jumatate din numarul de cladiri mentionat a fost aprobata, iar 19% din cladiri au depasit faza de turnare a fundatiei.

Dintre cele 236 de cladiri inalte, 22 vor avea cel putin de 50 de etaje, iar 33, intre 40 si 49 de etaje. Majoritatea constructiilor vor fi realizate in centrul si estul Londrei, urmand sa fie blocuri de apartamente (189 cladiri), in contextul in care capitala britanica se confrunta cu o lipsa acuta de locuinte, iar preturile in sectorul imobiliar au urcat vertiginos. Alti zgarie-nori vor fi alocati unor birouri (18), hoteluri (8), spatii comerciale (7), iar 13 vor avea destinatie mixta. O cladire va fi sediul unei universitati.

Niciuna din aceste cladiri nu va rivaliza totusi cu Shard, turnul de 95 de etaje si 310 m inaltime construit pe malul sudic al Tamisei.

Inaugurat in iulie 2012, chiar inaintea Jocurilor Olimpice de vara, el este de fapt un mic oras, cu cateva mii de locuitori, hotel de cinci stele, restaurante de lux, birouri, spatii comerciale si apartamente de lux. Insa si astazi este partial neocupat, iar preturile pe metru patrat au scazut, potrivit presei britanice.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1