Table noi de studiu pentru elevii structurii scolare de pe Calea Miresului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Inspectorul pe problemele romilor din cadrul Institutiei Prefectului- Judetul Maramures, Cristina Moldovan, si inspectorul scolar pentru minoritati, Edith Lapsanszki, de la Inspectoratului Scolar Judetean Maramures s-au deplasat la unitatile de invatamant Liceu Teoretic “Ioan Buteanu” Somcuta Mare, Scoala Gimnaziala din Satulung si structura scolara de pe Calea Miresului pentru a analiza nivelul de prezenta la cursuri a elevilor de etnie roma, anunta Prefectura Maramures.

In cadrul discutiilor purtate la Liceul Teoretic ”Ioan Buteanu” cu directorul Corina Muntean s-a stabilit ca Olimpiada Judeteana de Limba si Literatura Romani se va desfasura in data de 30 martie, iar Olimpiada Judeteana de Istoria si Traditiile Romilor, in data de 23 martie.

La concurs vor participa elevi de etnie roma de la Scoala Gimnaziala ”Petofi Sandor” Coltau, Scoala Gimnaziala Finteusu Mic si Structura Scolara din cadrul comunitatii de romi de pe Calea Miresului. Pentru buna organizare si desfasurare a celor doua olimpiade judetene vor fi dispuse masurile necesare de catre inspectorat si conducerea liceului teoretic.

Structura Scolara din cartierul de romi de pe Calea Miresului este frecventata de 325 elevi romi, din care 93 sunt prescolari, 160 elevi sunt inscrisi in clasele I-IV, iar 73 de elevi studiaza in clasele V-VIII (12 elevi sunt inscrisi in clasa a VIII-a). In aceasta unitate de invatamant au fost aduse si montate table noi, dar si usi.

La Scoala Gimnaziala Finteusu Mic impreuna cu directorul Rodica Danciu, profesorul de limba romani, mediatorul scolar si profesorul de istoria si traditiile romilor au fost abordate aspecte la frecventa la cursuri, respectiv olimpiadele scolare judetene. In aceasta unitate de invatamant studiaza 327 elevi, din care 98 sunt prescolari, 155 elevi sunt inscrisi in clasele 0-IV, iar 74 elevi in clasele V-VIII, din care 12 elevi in clasa a VIII-a. Prezenta la cursuri a elevilor de etnie roma este buna.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2