Tabloul “Plugul cu boi” de Grigorescu, adjudecat la 37.500 de euro

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Tabloul “Plugul cu boi” de Nicolae Grigorescu a fost adjudecat, joi seara, la pretul de 37.500 de euro, la licitatia de arta de Martisor, organizata de Artmark la Palatul Cesianu-Racovita din Capitala, informeaza AGERPRES.

Lucrarea “Plugul cu boi”, ce a apartinut vreme indelungata colectiei artistului, a fost cel mai bine cotat lot al sesiunii, fiind estimat la 30.000 – 50.000 de euro.

“Plugul cu boi” pe scara atelierului din Campina a lui Nicolae Grigorescu – sursa foto: artmark.ro

La sume ridicate au fost adjudecate si alte tablouri semnate de Grigorescu – “Targ la Rucar”, din fosta colectie istorica a dr. Alexandru Obregia, la 27.000 de euro, “Tarancuta”, din colectia scriitorului Alexandru Vlahuta, la 26.000 de euro.

Printre lucrarile cumparate la preturi mari s-au mai numarat si “Papusica blonda” si “Tataroaica la Balcic” de Nicolae Tonitza, la 22.000 de euro, respectiv la 8.500 de euro.

Tot joi seara, Artmark a organizat o licitatie de covoare. Printre loturile adjudecate la aceasta sesiune s-a numarat un covor oltenesc din lana, din Mehedinti, primit cadou de Nicolae Ceausescu la a 55-a aniversare (1973). Acest lot, insotit de certificat RA-APPS, a avut un pret de pornire de 500 de euro si a fost adjudecat la 1.200 de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2