Taiatul Porcului: Medicii veterinari vor lucra si sambata si duminica

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

taiatul porcului parjolitSarbatorile de Iarna se identifica cu taiatul porcului in fiecare gospodarie din Maramures. Incepand cu acest final de saptamana, potrivit anuntului facut de catre cei de la Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Maramures, programul de lucru al medicilor veterinari s-a prelungit, acestia urmand a lucra si in zilele de sambata si duminica, intre orele 09:00 si 13:00.

Maramuresenii trebuie sa stie ca pot fi despagubiti de statul roman daca in urma analizelor facute porcul respectiv este diagnosticat cu trichineloza. Numai ca acel animal trebuie sa aiba acele crotalii si sa existe in baza de date.

“DSVSA Maramures organizeaza program prelungit de lucru in circumscriptiile de pe raza teritoriala a oraselor mari si aici ma refer la Baia Mare 1, Baia Mare 2, Seini, Viseu de Sus, Borsa, Targu Lapus, Baia Sprie si Sighet. Maramuresenii trebuie sa stie ca trebuie sa aduca probe elocvente pentru diagnosticarea trichinelozei, cea mai buna proba fiind pilierul diafragmatic”, a explicat Marius Sima, purtator de cuvant al DSVSA Maramures.

Cezar TUDOR

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2