Talent: Emma Darabus, o fetita cu viitor in pictura (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

emma (2)Cand Dumnezeu vrea sa-ti faca un cadou il impacheteaza intr-o provocare. Asa am privit eu la inceput intalnirea cu Emma Darabus. O minune de copil.

Emma este o lumina in  viata mea, este un suflet absolut exceptional. Sa petreci timpul alaturi de ea este o bucurie continua. Noi pictam impreuna, desenam impreuna, dansam impreuna, ascultam muzica in tot acest timp, uneori aleasa de ea, alteori propusa de mine, radem impreuna, avem propuneri de subiecte, de cromatica… cat de minunat poate fi.

Alaturi de ea am invatat din nou sa imi dau voie sa fiu copil, sa ma uimesc in fata vietii; intr-o zi a intrat in atelier si a zis “aici miroase a cer”. Ce sublim. Instant mi-a venit inspiratia ce sa pictam in acea zi. Atat de multe invat de la ea, de fiecare data cand ne vedem; cum sa daruiesti din toata inima, cum sa intrebi, cum absorbi toata informatia si sa o pui in practica.

Emma este o poezie rationala, este inocenta matura, este un diamant neslefuit. Daca va continua pe acest traseu in viata, se va apropia de desavarsire. Am inceput in joaca cu notiuni de cromatologie, am invatat despre culorile primare, culorile secundare, cele complementare, combinarea lor armonioasa, notiuni de compozitie in pictura, contraste, griuri colorate, valoratie, ton in ton, diferite modalitati de a hasura, de a reda formele volumele si luminile cu creionul.

Pe parcursul celor cateva luni petrecute impreuna am abordat diferite tehnici-acuarela, pastel, carbune, carbune colorat, creion, acrilic. Ca suprafata de lucru am folosit hartia, cartonul, panza. Subiectele au fost multiple de la peisaj, natura statica, animale, oameni, pana la pictura abstracta si decorativa. In toate acestea se descurca exceptional si este extrem de receptiva, expresiva, hotarata in linie, pata, combinarea culorilor, tuse si valoratie.

In expozitie avem si picturi realizate impreuna; spun cu toata sinceritate ca e o implinire pentru amandoua sa pictam impreuna, ne completam exceptional si bucuria e imensa.

Sanda Ciorna, artist vizual

emma (16)

emma (15)

emma (12)

emma (10)

emma (8)

emma (6)

emma (5)

emma (3)

emma (1)

emma (17)

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. George

    Felicitari Sanda atit pentru tine ca reusesti sa te copilaresti, cit si pentru fetita care trage cerul in piept.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2