Tanar afgan depistat la granita cu Ucraina, in zona localitatii Sapanta. Alti patru algerieni au fost prinsi la granita cu Ungaria, de politistii de la ITPF Sighetu Marmatiei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au depistat la granita cu Ungaria patru cetateni algerieni care au incercat sa iasa ilegal din Romania, iar la frontiera cu Ucraina un tanar din Afganistan, care intentiona sa intre in tara noastra.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “In seara zilei de 10 februarie a.c, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Carei, cu sprijinul colegilor de Politia TF Carei, au declansat o actiune pe linia prevenirii si combaterii migratiei ilegale, in zona de competenta. Astfel, in jurul orei 21.00, politistii de frontiera au depistat in zona de responsabilitate, la iesirea din localitatea Foieni, judetul Satu Mare, patru cetateni straini care se deplasau, pe jos, spre frontiera cu Ungaria. Deoarece nu isi justificau prezenta in zona, acestia au fost condusi la sediul Politiei de Frontiera pentru cercetari.”

In cadrul verificarilor preliminare, politistii de frontiera au stabilit faptul ca sunt cetateni algerieni, cu varste cuprinse intre 23 si 41 de ani, toti solicitanti de azil in Romania. Acestia au declarat ca intentionau sa ajunga in Franta, motiv pentru care incercau sa treaca ilegal frontiera din Romania in Ungaria.

In cauza, se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat, iar in continuare urmeaza a fi luate masurile legale ce se impun.

Afgan depistat la Sapanta

Si politistii de frontiera din Sarasau au depistat ieri, in jurul orei 22.00, pe directia localitatii Sapanta, un tanar, cetatean strain, care se indrepta de la frontiera de stat spre interiorul tarii. Oamenii legii l-au condus la sediul sectorului, unde s-a constatat ca este cetatean din Afganistan, in varsta de 16 ani. Si in acest caz, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, urmand ca la final sa fie luate masurile legale ce se impun.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2