Tanar din Ucraina, retinut in Maramures pentru contrabanda

PNL

Joi, in jurul orei 23.00, un echipaj al politiei de frontiera din cadrul sectorului PF Sarasau, aflat in serviciul de supraveghere a frontierei de stat, a observat in apropierea frontierei de stat, pe raza localitatii Sapanta, jud. Maramures, mai multe persoane care nu isi justificau prezenta in zona.

“In momentul in care lucratorii nostri s-au apropiat de persoanele in cauza in vederea interceptarii, acestea au incercat sa fuga. Politistii de frontiera au efectuat somatiile legale prin voce, persoanele in cauza nu s-au oprit, motiv pentru care au fost trase doua focuri de avertisment, in plan vertical, conform procedurilor legale.

In urma actiunii a fost retinut un cetatean ucrainean in varsta de 15 ani, domiciliat in regiunea Zakarpatya, Ucraina.

Imediat au fost anuntate despre caz si autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea cercetarii in comun a evenimentului.

La fata locului s-a deplasat o echipa operativa care a procedat la cercetarea terenului, ocazie cu care in apropiere, intr-un adapost de animale nefolosit au fost descoperite 16 colete care contineau tigari”, a spus Radu Lungu, purtatorul de cuvant al ITPF Sighetu Marmatiei.

Acestea au fost transportate la sediul sectorului unde au fost inventariate rezultand cantitatea de 9.600 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 85.000 lei.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1