Tanara cu plaga toracica penetranta, salvata de medicii baimareni. Interventia a fost efectuata de urgenta si a durat 4 ore

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

O pacienta de 28 de ani a fost transportata de urgenta, in cursul noptii trecute, la Spitalul Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” Baia Mare, de catre echipajul de Terapie Intensiva Mobila al SMURD Maramures, de la camera de garda a unitatii medicale din Sighetu Marmatiei. Tanara a suferit o plaga toracica stranga penetranta, cu soc hemoragic.

S-a efectuat de urgenta Computer Tomograf toracic si s-a intervenit chirurgical in cursul noptii. Echipa de medici care a luptat, timp de 4 ore, sa salveze viata tinerei, a fost formata din dr. Petrut Giuliano si dr. Urcan Marius, ambii medici primari chirurgie toracica, alaturi de dr. Serban Felicia-medic primar anestezie si terapie intensiva.

“Intraoperator, s-au gasit 1800 ml de sange si cheaguri, precum si o plaga pulmonara de lob superior stang, extrem de hemoragica. Au fost rezolvate chirurgical”, explica dr. Petrut Giuliano, medicul coordonatorul al Compartimentului de Chirurgie Toracica din cadrul Spitalul Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” Baia Mare.

Evolutia pacientei este favorabila, fiind internata pe sectia de Terapie Intensiva a unitatii medicale baimarene.

Biroul de Presa al Spitalul Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” Baia Mare

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *