Tanara moarta dupa accidentul de avion avea temperatura corpului de 18,6 grade

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Medicul rezident Aurelia Ion, care a murit in urma accidentului aviatic de luni, se afla in stop cardio-respirator atunci cand paramedicii au ajuns la ea si avea temperatura corpului de 18,6 grade Celsius, a declarat miercuri medicul Adela Golea, seful UPU Cluj, care de altfel s-a si deplasat la locul accidentului, in comuna Horea din judetul Alba, unde au fost amplasate ambulantele si cele doua spitale mobile pentru interventii de urgenta, conform Agerpres.

‘Fata a fost preluata de un medic rezident si de paramedicii care au fost primii care au ajuns la locul faptei. S-a continuat protocolul de resuscitare in conditiile de transport. Cand s-a preluat aceasta pacienta in salvare, s-a reanalizat si s-a efectuat tot protocolul in intregime si s-a observat acea temperatura de 18,6 grade Celsius si atunci s-a decis ca acest protocol, sau in baza protocolului care este, trebuie intrerupta resuscitarea’, a declarat medicul, raspunzand astfel la intrebarile jurnalistilor daca s-a respectat protocolul de resuscitare.

Adela Golea a spus ca atunci cand echipa a ajuns la tanara si a preluat-o, ea era in stop cardio-respirator, stare in care a ramas pana s-a ajuns cu ea in salvare, dar la acel moment avea hipotermie severa, cu asistolie.

‘Termometrul central presupune o monitorizare speciala, care nu a fost disponibila oamenilor care au gasit-o prima data, nu a fost disponibila initial, sus pe munte. In momentul in care a fost preluata de masina de terapie intensiva, am putut sa monitorizam in intregime si sa avem un tablou complet a ceea ce inseamna aceasta resuscitare. Deci in momentul in care te duci sus pe munte cu rucsacul nu poti sa faci medicalizare, ai la dispozitie suportul vital bazal si medicatia si poti sa incerci suportul vital avansat. In momentul in care esti intr-o masina de terapie intensiva poti sa monitorizezi avansat acest pacient si poti sa continui protocolul si sa iei decizia in baza acestuia’, a declarat medicul.

La randul sau, sefa sectiei ATI din spitalul Judetean Cluj, Natalia Hagau, a precizat ca este foarte necesar, pentru o analiza de acest fel, sa se cunoasca leziunea initiala, pentru ca ea ar fi putut necesita o interventie chirurgicala de urgenta.

‘Trebuie sa spun ca noi nu stim leziunea initiala. O sa aflam leziunea initiala si s-ar putea ca ea sa fi necesitat interventie de urgenta. Ca, de exemplu, daca ai un ficat rupt sau o splina rupta, nu poti sa astepti opt ore. Deci trebuie sa aflam care este leziunea initiala si apoi sa intrebam daca protocolul de resuscitare a fost respectat. Si apoi trebuie sa stiti ca doctorii care au fost acolo au resuscitat intr-una acest copil’, a spus Natalia Hagau.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *