Tanti Aurica si purceii culturisti

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Anul trecut prin ianuarie mi-a trecut prin cap gindul nastrusnic sa ma apuc de sala. ”Albule, uita-te cit de slab esti, imi spuneau prietenii, maninca si tu ceva, poate ii pune batar un mniez de carne pe tine”. Ia lasati-ma in pace, le raspundeam eu belicos ca eu am o conditie fizica de invidiat chiar daca nu am excelat la fizica in timpul scolii si-s elastic ca un cas.

Am facut chiar si performanta la sporturile de contact… cu patul. Plus ca eu nici nu vreau sa bat recorduri, pentru ca… le doare. Cu timpul insa m-am lasat induplecat si m-am apucat de sala impreuna cu un tovaras de angajament. Bineinteles ca s-au gasit tot felul de specialisti gata sa ma initieze in tainele aburcatului de hiare.

Unul din ei m-a convins ca e musai sa iau niste suplimente de proteina care se prepara cu lapte si uite asa m-am pomenit in brate cu doua cutioace de plastic pline cu un soi de praf ce mirosea a ciocolata.

Sala m-a tinut citeva luni bune timp in care am mai degustat din suplimentele cu pricina. Dupa vreo sase luni insa am decis sa fac o pauza, iar cutiile au ajuns la parintii colegului mei de apartament care stau la tara. Duminica trecuta le-am facut o vizita si la un moment dat a venit vorba de cutiile cu proteina. ”Bune-s la gopodarie, imi zice tanti Aurica. Sa stii insa ca atunci cind le-am deschis mai era niste praf in ele”.

”Si ce ati facut cu el?” o intreb eu curios. ”Apoi ce sa fac, am pus peste el citeva finje cu apa, l-am scuturat bine si l-am dat la porci. Sa vezi ce le-o mai placut si ce mindri umblau prin cotirlau!”

”Apoi tanti Aurica, sa stii ca matale ai primii porci culturisti din comuna” ii spun eu si izbucnim amindoi in ris.

Regionalisme folosite:

Batar: cel putin, macar, barem

Finje: cana, finje cu apa – cana cu apa

Cotirlau: terasa de la cocina porcilor

Andrei ALBU

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2